Mer om ankorna

Inga vanliga badankor


Ankorna som ni kan hyra av oss är speciellt anpassade för ankrace. De är gjorda av giftfri plast och är av absolut högsta kvalité. Till skillnad från vanliga badankor har dessa en liten tyngd under magen som gör att de alltid flyter i upprätt position. Varje anka är dessutom numrerad. För att ankracet ska bli extra spännande så är hälften av ankorna gula och hälften blå. Färgen på ankorna påverkar inte simförmågan. Men det ger en extra krydda för lottköparen att veta om man ska heja på en gul eller blå anka.


Ankrace - Ett lönsamt eventEr förening väljer själva vilket pris ni vill ta för lotterna. En vanlig summa kan vara 50 - 100 kr per lott. Det är rimligt att ge tillbaka 30 - 50% av omsättningen i vinstpengar. Att sälja 1000 anklotter till ett pris av 70 kr styck ger klubben en vinst på cirka 30 000 kr. Utöver pengarna som går att tjäna på själva ankracet så finns även möjligheten att ta tillfället i akt att sälja läsk, korv och godis mm i samband med ankracet. Det brukar bli folkfest när det är ankrace i stan!

Snällt mot miljön

Jordens miljö är något som ligger oss varmt om hjärtat. Oavsett om man gör mycket eller lite för miljön så gör det skillnad. Att importera ankor från andra sidan jordklotet ger självklart en miljöpåverkan både vid tillverkning och vid den långa transporten. Vi har valt en tillverkare som använder sig av giftfri plast. Ur miljöhänsyn erbjuder vi bara ankorna till uthyrning, ej till försäljning. Ankrace är något som de flesta föreningar bara arrangerar någon enstaka gång per år och ur ett miljöperspektiv är det mycket bättre att samma ankor används av flera föreningar än att alla köper egna. Dessutom slipper ni tänka på att hitta något lämpligt ställe att förvara alla ankor på.